Dat er ieder jaar ontzettend veel gelachen wordt tijdens, voor en na de week. Alleen als we fietsen, wordt er minder gelachen.
Wat volgt is een bloemlezing van spreuken, acties, gebeurtenissen die het vermelden waard zijn.

Wist U dat:

Het harder zweten is bij Ronald L. in de auto dan op de fiets. Ad tot nu toe de enige is geweest die zijn tijd op de Alp heeft weten te halveren.
Ronald het tot een goede gewoonte heeft gemaakt om in de eerste bocht de plantjes van extra voeding te voorzien; volgende keer Pokon meenemen. Het bidon collectief wel goed maar niet gek is gezien de Grand Columbier niet op de fiets maar als Serieux genomen werd.
Sommige afdalingen net zo goed per kano gekund hadden; wat kan het regenen in de Alpen. De Galibier een slechte naam heeft met betrekking tot het weer; van de vijf keer dat het collectief er geweest is, het vier keer regende in de afdaling/klim; het zelfs een keer zo koud was (-4 C op de top) dat het sneeuwde in juli.; dat het tijdens de "Marmotte" poging van 1997 zelfs zo hard regende dat de waterval gitzwart werd.
In Aix les Bains na een buitje de auto's wegdreven. Rutger het eerste boven was in zijn korte broekje.
Jur als Indiaan ooit eens naar boven ging. Een aantal van ons door Theunissen en Harmeling met twee vingers in de neus ingehaald werden op de Alp.
Gerlof diezelfde twee heren keurig kon volgen de Lautaret op, maar er niet bijvertelde dat het 200 m. voor de pauze was. Tom op zijn eerste en tot nu toe enige echte Alpenklim in de afdaling!!! kramp kreeg.
Jur boven op een col zijn handen niet leek te kunnen thuishouden; dat op diezelfde col er op hoog nivo tafelvoetbal door Ad, Erik Jan en Richard gespeeld werd. Richard altijd op warm weer hoopt en Jur juist op koud weer.
Een aantal bravourschoppers Macaroni als ontbijt probeerden maar dat de meeste bordjes weer onverkeerde zaken naar de keuken teruggingen. Ronald V. continu dacht dat hij het volgende tankstation wel zou halen. Totdat hij bergop stil kwam te staan. Had hij wel een reserve jerrycan bij zich! Opzet wordt vermoed.
Het drie jaar duurde voordat Richard iedereen aan de kaasfondue had. Zwitserse tanks sneller klimmen dan een echte Bidonnier.
De Bidon tent ieder jaar van binnen gecoat wordt. Je zo stuk kunt zitten dat zelfs ademhalen pijn doet.
Gerlof zo stuk zat dat hij een schaapverschuiving zag. Dat Ronald zijn slippers soms enkele dagen naast de beek parkeert om ze midden in de nacht weer terug te kunnen vinden.
Ad ging in de klim naar de alp even zitten. Had ie niet moeten doen: zijn broek zat vast aan het asfalt. Een zekere E. van P. het afstellen van de remblokjes dusdanig voormekaar had dat hij iedere afdaling lek reed.
Het Bidon collectief iets met serveersters schijnt te hebben: Silvy, speciaal voor Tom; Marieken en Saskia speciaal voor Ronald V. Wim en Ger het eerst boven bij de drie passen tocht waren; dat Wim gevolgd door Ronald in '97 de enige twee waren die de "Marmotte" uitreden; weliswaar met een 28 voor, maar toch.
Het mij niets zou verbazen als ieder lid volgend jaar een 28 voor zal hebben. Er soms ook zinnige dingen uitgebraakt worden: teleurstelling is niet het gevolg van het resultaat maar van de verwachting (Raymond te Valloire).
Je volgens Gerlof helemaal stuk zit wanneer je om krekels heen gaat fietsen. Wanneer aan Raymond gevraagd wordt of hij terminé is, het bier uit zijn neus komt.
Je al je eten bij Jur kunt dumpen. Een aantal heren hartje zomer een gaatje in het ijs probeerden te zijken; Ronald nam alleen genoegen met een wak.
Wim het ongezellig om met Gerlof en Raymond naar boven te fietsen aangezien ze geen Borsato wilden zingen. Dat een aantal heren graag met Treinje onder de douche gaan; dat Richard dan heel snel uitgedoucht is.
Volgens een illuster persoon je beter een Marmotte kunt vangen, dan er een te fietsen (gekuisde versie). Ieder toetje voldoet zolang het maar ijs met drank is! Dat de Colonel meer gewaardeerd wordt dan de General.
Wim een uitleg vond waarom vloeken ontstaan is: "en God schiep een berg en wij moesten er tegen op fietsen; het vloeken werd vervolgens uitgevonden". Er een relatie bestaat tussen het grijs worden (he Jur) danwel het kaalworden (he Ger) en de snelheid bergop.
Ger een Liekediteits probleem schijnt te hebben. Ger de verjaardag van zijn eigen dochter niet wist.
Voor Raymond een rustdag een dag zonder bier is. Ook Tom heeft een rustdag nodig heeft en daar dan ook elke dag van gebruik maakt.