Geleen, 29 november 1992


Mon cher ami,

Tijdens mijn laatste fietsuitje met Ad en Erik Jan, afgelopen juli in de Franse Alpen, werd het volgende idee geboren: om een zekere continuÔteit te garanderen, richten wij drieŽn een fietsclubje op met de volgende doelstelling: het met alle aanwezige leden (op dit moment drie), fietsen van de 'Grande Marmotte' en wel binnen 18 uur (over die 18 uur valt tijdens de eerste jaarvergadering natuurlijk te discussiŽren). Voor diegenen die het nog niet weten: de Grande Marmotte behelst vier buiten categorie Alpencols: la Croix de Fer, la Tťlťgraphe, le Galibier en l'Alpe d'Huez. Totaal meer dan 5 km. de hoogte in.
De vereniging zal per jaar een keer een jaarvergadering houden. Als minimale voorwaarde voor de plaats van deze vergadering geldt, dat deze boven de 1800 m. hoogte zal plaatsvinden en dat de rit er naar toe op de fiets gemaakt moet worden (vanuit het dal). Automobilisten krijgen geen stemrecht. Vaste agendapunten zullen de volgende zaken zijn. De vaststelling of de poging om de Grande Marmotte te fietsen de volgende dag zal plaatsvinden of dat het een jaar uitgesteld zal worden. Daarmee wordt het verblijf in de Alpen dan tot een trainingssessie. Ook zal een nieuwe datum tijdens de vergadering vastgesteld moeten worden. Tevens zal de contributie voor het volgende jaar vastgesteld worden en een nieuwe voorzitter (lees organisator) gekozen worden. Qua vaststelling van een datum wordt de volgende randvoorwaarde gedefinieerd: het is absoluut. niet de bedoeling om in de jaarlijkse Marmotte gekte (de toertocht) mee te doen. Het kamperen wordt dan een probleem.
Indien het lukt de doelstelling te realiseren zal de vereniging met onmiddellijke ingang opgeheven worden. Resterende fondsen zullen dezelfde avond aan een goed doel besteedt worden.
De datum voor 1993 is reeds vastgesteld: van 8 - 11 juli. Een naam voor de vereniging was snel gevonden: 'Ou est le bidon?'. Bij een aantal van jullie zullen deze gevleugelde woorden van Poulidor (of was het Platini) bepaalde gevoelens oproepen.
Er is nog plaats voor enkele Alpen fietsfanaten. Kun je je vinden in de doelstelling van deze fietsvereniging en wil je ook proberen eens de Grande Marmotte fietsend af te leggen, dan moet je het volgende doen. Vanaf 1 januari 193 dien je maandelijks en automatisch 80 gulden over te maken op het rekening nummer van de ad interim voorzitter/mede oprichter. Je mag ook in een keer in januari 480 gulden overmaken. Van dit geld wordt dan het uitje naar de Alpen gefinancierd. Wees gerust: met de rente zal rekening gehouden worden. Inzage in de financiŽle huishouding is altijd mogelijk. Kom maar langs in Geleen; dan kun je gelijk in de Limburgse heuvels trainen. De verplichting om maandelijks een bedrag over te maken, is noodzakelijk om er zeker van te zijn dat drukke werkzaamheden of iets anders op het laatste moment belangrijker gevonden worden. Met een beetje plannen moet het toch lukken om 3-4 dagen per jaar vrij te kunnen houden.

Met vriendelijke groeten,

Richard