Trainingsweekenden


Apeldoorn
16 april 2022
Seizoenopening met Apeldoorns mooiste met Winm, Jur, Ronald, Tessa, Tristan, Kevin, Richard, Diet en Ad. Het is flink frisjes met een noorderwind die we in het begin tegen hebben omdat we naar de Lemelerberg en het Holterbergmassief gaan: een ronde van ca. 127 km.
Via de IJselvallei waar we de woest stromende Ijsel bij Olst per pont oversteken (km 20) gaat het verder al slingerend door het groene Overijssel. Heel bijzonder is de vogelhuisjes allee. Meer dan 30 kunstzinnige vogelhuisjes op een rij. Door de triomfboog in Raalte volgen we het Overijsels kanaal, waarna bij Lemelerveld het eerste massief in zicht komt. We rijden er omheen om de klim van 2 kanten op te kunnen rijden.
Lunch op de Holterberg waar Agnes en Yvonne net klaar zijn met hun wandeling. Korte pauze in Lettele ca. 100km. Via Deventer en Twello bereiken we Apeldoorn weer.
Rhenen
14 mei 2022
We verzamelen met prachtig weer in Rhenen. Na het gebruikelijke gebak en koffie vertrekken we ca. 11:00 eerst naar de Rijnbrug om, na de oversteek van de Rijn, eerst warm te trappen in de Betuwe. Na terugkomst in Rhenen duiken we heuvels van de Utrechtse Heuvelrug in met als hoog(s)tepunt de Amerongseberg van 67 meter. Tessa valt ongelukkig op een zanderig stukje met scherpe bocht naar rechts. Gelukkig bij lage snelheid dus alleen een paar schaafwonden.
Daarna een lunch van ruim anderhalf uur omdat zowel de drank als daarna de lunch zelf minimaal een half uur op zich later wachten (personeelstekort?). Hierna volgen we de heuvelrug al laverend steeds meer richting noordwesten tot we bij Austerlitz weer terug gaan richting zuidoosten.
Moe maar voldaan arriveren we na 107 km weer in Rhenen.

De Fietsweek


Start: Ax les Thermes Finish: Vielha
Periode: 20 juli - 25 juli