Trainingsweekenden


Leiden
23 maart 2019
Richard's huis in Leiden is verkocht en dus leeg. Net voor de overdracht kan het dienst doen als pleister- en doucheplaats voor de JZC. Vriendelijke temperaturen dit keer en niet zoveel wind: lang geleden dat we in deze omstandigheden de JZC hebben mogen fietsen. Richard, Jur, Ronald, Ad, Kevin en Tristan fietsen met relatief gemak en kop over kop het rondje uit. Richard gaat nog wel onderuit op een hobbel in het wegdek. Inclusief van en naar Richard's huis weer ruim 90 km gefietst.
Winterbeg
27 en 28 april 2019
Ronald en Annet hebben een klimtrainingsweek in Winterberg (Sauerland) georganiseerd. 3 huisjes in Landal Winterberg zijn bezet door Ronald, Annet, Jur, Agnes, Kevin, Tristan, Gerlof, Wendi, Ruben, Nathan, Wim, Diet, Richard en Yvonne. Er liggen nog restanten sneeuw op de skihellingen, de temperatuur is navenant: met 5 graden moeten we het doen in het hele weekend.
Zaterdag een rondje van 86 km rondje met meer dan 1500 hoogtemeters. Als het in de loop van de middag ook nog eens echt begint te regenen komt iedereen uiteindelijk als een verzopen, onderkoelde kat thuis. Iedereen moet eerst ontdooien voordat douche of bad de temperatuur weer op normale temperatuur brengt.
Zondag begint droog maar aan het begin van de middag begint het te hagelen en wederom komt iedereen kletsnat thuis na 61 km en 780 hoogtemeters.
Op tijd terug voor de Formule 1 race in Azerbeidjan die helaas niet de verwachte spanning oplevert: het was weer een optocht.
Apeldoorn
18 mei 2019
Richard's nieuwe huis in Apeldoorn is natuurlijk een perfecte uitvalsbasis voor een mooi fietsrondje. Startend om 10:30 rijden Richard, Jur, Ronald, Annet, Wim en Diet met prachtig, zonnig weer een rondje Veluwe waarin we langs het Woeste Hoeve monument rijden, de Posbank ook aandoen, de IJssel zien glinsteren in Rheden en in de verte Radio Kootwijk (de Kathedaal) zien liggen.
Annet gaat na de pauze in Beekbergen terug naar Apeldoorn.
De rest rijdt door en na 120 km en 720 hoogtemeters zijn ze om terug van een prachtige tocht.
Eygelshoven
8 juni 2019
Een groot deel van de groep die El Teide op Tenerife gaat beklimmen in augustus heeft zich ’s ochtends verzameld in Eygelshoven voor de training in de Limburgse heuvels. Richard (de gitarist van Capital S) heeft zich bij de groep aangesloten omdat hij een weddenschap met Tessa had verloren. Gelukkig was Tessa net weer voldoende nuchter na die weddenschap om mee te kunnen fietsen. Verder zijn er fietsen gehuurd voor Gillian en Marie-Lousie. De ‘hybride’ fiets van Marie-Louise bleek een gewone ‘stadsfiets’ te zijn. Dat maakte voor haar de uitdaging nog groter dan dat die al was (ze had vooraf nog niet gefietst).
Net na half elf vertrok de groep, maar na 1 kilometer bleek de groep al niet meer compleet: de ketting van de fiets van Marie-Louise was gebroken. Hetty is met Marie-Louise naar de fietsenmaker gegaan en die heeft de ketting gerepareerd. Ondertussen is de groep wel verder gegaan. Jur bracht Hetty en Marie-Louise met hun fietsen naar de eerste rust-stop: het restaurant bij de Wilhelminatoren in Vaals. Daar hebben we gezamenlijk geluncht. Bij het hoogste punt van Nederland heeft Agnes de complete groep gefotografeerd (zie onderste foto).
De groep fietste naar de 2e rust-stop in Noorbeek. Een vijftal (Hetty, Marie-Louise, Katinka, Annet en Ivan) zonder de lus in België te rijden. Dit vijftal vertrok vanuit Noorbeek toen de rest daar aan kwam en reed bijna de kortste weg terug naar Eygelshoven. De Eyserbos werd daarbij niet overgeslagen. De overige 8 (Cees, John, Tessa, Gillian, Tristan, Kevin, Richard en Ronald) reden de geplande route terug. Het was al na 19 uur dat die groep terug was: dus 8,5 uur over 100 km (met 2 stops en 1600 hoogtemeters). Ik vermoed dat dit een record is. De pizza werd aangevallen en de drankvoorraad sterk gereduceerd.
Het was voor sommigen een topprestatie en voor anderen een ‘stimulans’ om lekker te gaan trainen voor Tenerife.

De Fietsweek


Start: Santa Cruz (Tenerife) Finish: Santa Cruz (Tenerife)
Periode: 18 augustus - 24 augustus