TrainingsweekendenLeiden
19 maart 2016
Richard, Jur, Ronald L., Gerlof, Wim en Diet rijden, nu eigenlijk al traditioneel, het Zoetemelk rondje. Het was traditioneel koud, de noordenwind was slopend zo in het begin van het seizoen maar gelukkig was het wel droog. Inclusief van en naar Richard's huis ruim 90 km gefietst.
Leiden
8 mei 2016
Onze eigen Giro, deze keer rond Leiden gedaan. 144 km, nooit verder dan 20 km uit de buurt en geen weg 2 maal. Zaterdag avond begonnen met een optreden van Capital S tijdens Clash of the Coverband die, -hoe toepasselijk-, optraden in roze.....Geweldig weekeinde. Mede doordat CapS de jury prijs opnieuw wonnen. Door naar de volgende ronde.....
Eygelshoven
18 juni 2016
Het was nat, het was zeer nat maar toch bijna 100 km weggetrapt door Ronald, Richard, Gerlof, Ger, Jur, Kevin en Tristan. Het begrip 'waterweg' kreeg een extra dimensie in de vorm van een laag water van een paar cm al klimmend naar Ingber. Tegen de stroom infietsen ook best wel apart, laat staan het oversteken van de nieuwe Geul en als topper het wildwater afdalen, raften van iedere andere heuvel. Het was een bijzondere ervaring om zo veel bidonnen met modderwater over je heen te krijgen en het nog leuk te vinden ook. Soppen! Leuke training afgesloten met chocolademelk, appelstrudels en geheel in bidon steil toch nog een biertje.

De Fietsweek


Start: Bourg d'Oisans Finish: Annécy
Periode: 17 juli - 22 juli


Een weekje eerder


De week vooraf staat volledig in het teken van het ongeluk dat Ronald op vrijdag, 8 dagen voor vertrek, in Gulpen overkomt. Hij komt met hoge impact tot stilstand tegen een vertrekkende bus. Aantal dagen intensive care. 13 breuken, spare ribs en een complexe sleutelbeenbreuk. Hierover is een apart whatsappblog opgezet en bijgehouden.

Samengevat: donderdag na 6 dagen ziekenhuis weer naar huis, we gaan met 5, neen we gaan toch met 6, Ronald gaat ‘gewoon’ mee. Gezellig en bijzonder, zeker als je hem zo ziet liggen,

Dag 1: Eygelshoven - Montigny le Roi


Om 3 uur in E. Ronald doet de deur open. Mooi. Ziet er een stuk beter en mobieler uit als een week geleden. Fietsen opladen. I.p.v. 4 toch weer 5. Ronald heeft de fiets van Tristan gemodificeerd. Je weet maar nooit.
Kwart over 4 met zijn 6'en op pad. Weg restaurant 'diner' waar de quote van de dag het leven ziet. Ronald zijn blauwe plekken kleuren, iedere dag andere.Wim: Ronald is een verkleurende toverbal. Daar moet je toch op zuigen. Wim, dan krijg ik ook een kleur. Onderweg op de infoborden: Solidaires avec Nice. Het blijft niet te vatten al die aanslagen. Rond half 10 in Montigny le Roi. 4 man op een kamer…dat is passen en meten. Op het terras een gesprek over hoe Ronald zich voelt. Hoe is met de pijn? Ronald op een schaal van 1-10. Een twee, Richard als ik een berg op fiets meestal een 7-8. Reacties uit de omgeving komen langs: waarom gaat ie? Heeft ie toch een hersenschudding? Algemene consensus dat het wel prettig is om de heenreis in 2 op te delen. Aparte avond tv voor volwassenen in de bar.

Dag 2: Montigny le Roi - Bourg d'Oisans, infietsen richting la Bérarde, 44 km, 785hm


Spreuk van de dag valt vroeg deze mooie morgen aan de ontbijttafel bij de herhaling van de Avondetappe. Ger: Nog nieuws, Tom: ben in slaap gevallen. Ger, dat is geen nieuws.Prachtig weer onderweg. Alleen druk bij het tankstation. Commedia del arte. Volgens Wim commedia del regretto. Onderweg borden met de melding dat de D108 richting Lautaret/Galibier is afgesloten vanwege wegblokkades vanaf het stuwmeer. We zien wel is de consensus. Alternatieve route is immers beschikbaar. Even zoeken in het hotel met inlogcode, verstopte sleutels en parkeerplekken.
Maar het kwam goed. Rond 14:00 na een korte lunch op de fiets in onze fraaie nieuwe outfit richting la Berarde.

Een foute inschatting: de hoge temperatuur en de 2 steile stukken van 2 km boven de 11%, zorgen er voor dat we lang in het rood rijden. Ger zijn knie wil nog niet echt. Goede beslissing om na St Cristoph om te keren en op het terras met Aussies de finish van de TDF te gaan kijken. ColumBIER met Pantano als winnaar. Door het goed gebruik van de whatsapp bidon groep zijn zelfs de afwezigen aanwezig en leven volop mee. Leuk.

Dag 3: Bourg d'Oisans - St. Michel de Maurienne


Afstand: 85 km
Hoogtemeters: 2189 m
Temperatuur: 13 tot 40 Celsius

Passen: Col du Lautaret (2057m) en Col du Galibier (2645m)De Galibier blijkt toch mogelijk. Via een route de secour een prachtige nieuw aangelegde noodweg aan de andere zijde van het stuwmeer. Zuur van gisteren moet uit de benen. Prachtige rit. 2 marmotten vluchten in de afdaling. Koffie in la Grave, lunch op de Lautaret, Richard samen met rondemis voor zijn 100e klim boven de 2000m en smooties in Valloire. Richard kreeg een mooi compliment: je daalt als een krant. Lamme vingers. Prachtige hooibeelden in Valloire.

Uitspraak van de dag: Ronald voelt zich prima verzorgd door 5 heren. Enige hilariteit onderweg naar de Galibier, Brandstof berg op leeg, naar beneden 150km to go. Het eerder bezochte hotel in St Michel, tourfinish in Bern met Sagan als minimalistische winnaar, bier op, over op donker, Tom en Wim in de kelder. Prima maaltijd bij het eerder bezochte restaurant aan de drukke weg in dit verder vervallen dorp. Daarna op het terras wat geduld voor de naar papier zoekende serveerster.

Dag 4: St. Michel de Maurienne - Tignes les Brevières

Afstand: 100 km
Hoogtemeters: 2154 m
Temperatuur: 21 tot 38 Celsius

Passen: Col de l'Iseran (2057m) en Col du Galibier (2764m)Vertrek even lastig omdat de creditcard niet werkte. Cash sprokkelen. Vlak voor vertrek staat Raymond opeens voor ons. Gaaf. Hij gaat ons een dagje begeleiden en meerijden op de ruim 70km lange klim naar het dak van het Alpenavontuur. Begint met koffie in Termignon. Daarna een tussendoor colletje: col de Madeleine.

Raymond overduidelijk als eerste. Hij stapt op en gaat mee naar de Iseran. Warm,heel warm. Uitspraak van de dag: “Lansleboeren luchten op”. Na lunch in Bonneval gaat het echt beginnen. Bijna 14 km. Blij met de minder steile stukken onderweg. Adem happen moeten we allemaal. Richard gaat moderne kunst zien op grote hoogte. Jur ziet marmotten en weet ze te verschalken. Raymond komt een eind maar keert om, om op tijd boven te zijn met auto. Op de top legt Jur in hochdeutsch uit hoe je met een mobiel mooie foto's maakt van 7 man voor een colbord.

Stuiterafdaling met prachtig uitzicht over val d'Isere en de verschillende skipistes, die er 7 maanden later toch heel anders uitzien. Even korte stempelstop in val d’Isere. Raymond rijdt door naar Annecy. Zoeken naar appartement in Tignes Brevieres. Heuvel op en af. Lekker authentiek restaurant het zakje, la Sachette. Opties om auto op te halen worden besproken. Er wordt er een gevonden mede doordat Ger aangeeft om een rustdag te willen. Nog een apres diner biertje in de honesty bar in het leuke appartement.

Dag 5: Tignes les Brevières - La Giettaz

Afstand: 102 km
Hoogtemeters: 2371 m
Temperatuur: 15 tot 45 Celsius

Passen: Cormet de Roselend (1969m) en Col des Saisies (1650m)Prima Engels ontbijt met privé kokkin voor alle gasten. Lange afdaling naar de koffie in Bourg St Maurice. Spreuk van de dag opnieuw vroeg in de morgen: Krant uit? vraagt Jur. Deze keer geen giraffe. 3 fietsers, 3 begeleiders………het lijkt wel een profteam. Nu de fietsers nog. Klim naar de Cornet de Roselend mag er zijn met zo'n 20km, zeker gezien de warmte. Het asfalt begint te plakken. Ger maakt mooie foto’s.


Lunch in Beaufort waar de bijzondere verkeersdrempels de nodige beroering geven. Ger en Tom gaan met Ronald direct door om de auto vanuit Bourg d'Oisans op te halen, na Ronald bij het hotel in la Giettaz af te zetten. De klim naar de Saisies is een echte pufpuf klim. We moeten een paar maal kort van de fiets. Boven een ijscoca voor de suikers. Afdalen tussen campers en over deels gitzwart TDF nieuw asfalt. Nog een stukje klimmen vanuit Flumet naar la Giettaz waar we neerstrijken in een mooi familie hotel met fraaie tuin. Een stevige dag met 100km en meer dan 2300hm. Tom en Ger arriveren door o.a. files en omleidingen pas om 21:30, Jammer. De heren moeten nog eten en gaan direct door. De rest sluit weer aan, deels na een kerkconcert in het restaurant met de hyperdepieppatron in dit leuke fietsgekke dorp met prachtig uitgelichte berg.


Dag 6: La Giettaz - Annécy

Afstand: 85 km
Hoogtemeters: 1362 m
Temperatuur: 20 tot 40 Celsius

Passen: Col des Aravis (1487m), Col de la Croix Fry (1467m) en Col de la Forclaz (1150m)Ontbijt begint met een enorme knal, gevolgd door de spreuk van de dag: “Dat waren de croissantjes!”.

De Aravis met Ronald in de gelederen, rijdt als vanouds. Hij flikt het ondanks horzelsteek. Tijdens de klim met elkaar allemaal crypto's met wielrenners verzinnen:
Joop Zoetemelk, parfum met lekker eiwitdrankje
Lubberding, iets wat niet past
Weening, huilende hoger opgeleide
Kruiswijk, religieuze buurt
Solleveld, zonnige weide
Mollema, moeder onder de grond
Rooks, zonder vuur geen s
Cavendisch, blaffende tafel
Armstrong, sterke ledemaat
Raas, Formule1 fietser

De Croix fry stelt niet veel voor. Stempel scoren. Mooie afdaling. Veel tandems op de klim. Stayeren achter een tractor. Lunch bij Bluffy waar je geduld voor moet hebben.


Klim naar de Col de la Forclaz kent fraaie uitzichten over het meer en is de laatste 4 km continu steil (10-11%) bij een oventemperatuur. Heftig. Morgen de tour over hetzelfde stukje. Boven onthaald door Raymond, Ageeth, Lars, Jesse en Youp. Heel bijzonder. Uitzweten op het terras met een view en dan met 2 van de boys rustig afdalen. Stukje tourtijdrit in het mooie appartement op de camping bekeken.


Rijdt die Dumoulin nu wel of niet ok? Mooi fietspad naar Annecy en dan nog even zoeken naar het hotel. Rue de Alery versus Avenue de Alery, tsjaaa. Kan gebeuren. Met 11 aan tafel. Heel gezellig. Complimenten voor de organisator. Stadswandeling door toeristisch Annécy. Gele paraplu’s in het water. Verbaasd over het aantal terrassen. Ronald gaat 2017 organiseren. Dan gaan we voor de 25e keer. Het blijft mega warm in Annecy. Slechte nacht. Vroeg op om 7 uur aan te sluiten aan het ontbijt. 8 uur afscheid van Jur. Die blijft nog even in Annecy. Noodweer onderweg. Richard via Brussel, de fab4 via Limburg.