Organisator Ger moest enigszins op gang gebracht worden maar hij wist iets moois, zowel lokatie als appartement, in de Alpen te vinden. Helaas kon hij op het laatste moment niet mee. Ronald L. nam de organisatie over. Raymond en Ronald V. haakten om verschillende redenen helaas af.

Trainingsweekeinden

15 april
Trainingsweekend in huize Ger
De regen kwam met bakken naar beneden; moet je ook maar niet in Gieten gaan fietsen! (rondje 60 km). Ger, Ronald L., Jur, Gerlof, Richard; Diet en Wim (met mitella) wisten de Ponybar te vinden.

6 mei
Trainingsweekend in huize Richard
De cultuurronde (95 km.) met stralend strandweer; Ronald L., Richard, Jur (vanuit Uithoorn) en Ger; Raymond en Ageeth wisten de strandtent in Katwijk te vinden

17 en 18 juni
Trainingsweekend in huize Ronald L.
Richard, Ronald L en Gerlof (90 km); Richard en Ronald L. (60 km)

Fietsweek

Jur had zijn zinnen op een Marmotje gezet. Richard wilde ook nog wel een keer en dus gingen die 2 veelvuldig samen trainen. Ronald en Wim waren snel overtuigd om een nieuwe poging te wagen. Dus op 23/7 eerst naar Bourg gereden en een klein stukje de Lautaret op om de stijve benen los te draaien. Na een uiterst onweersachtig en natte nacht toch maar niet aan de Marmotte begonnen. Bij het ontbijt besloten om van de camping naar het hotel te verhuizen en dan in de middag toch maar even fietsen: Col d’Ornon; het heuveltje mag geen naam hebben.

De Marmotte: met vier man en vol goede moed vertrokken ging het voorspoedig tot aan Valloire. Daar ging het mis met het weer (nat/koud). Jur kwam harkend boven op de Galibier. Richard en Ronald hielden het voor gezien vlak onder de top van de Galibier. Wim begeleidde Jur tot aan de voet van de Alp en stapte toen af. Hij wilde niet als enige Bidon lid 2 Marmotjes op zijn naam brengen. Hij heeft nu 1 Marmotte en een Marmotton! Jur begon vol overmoed aan de Alp en reed hem uiteindelijk in ruim 90 minuten naar boven. Hulde!!!
Jur behoort nu ook tot het Marmottenlegioen. Zijn eindtijd: 13 uur 25 minuten: 32 minuten sneller dan de vorige toptijd!!! Daarna in de stromende regen de Alp af en op weg naar Guillestre waar we rond 23.30 arriveerden.

Woensdag 26 juli, Col d’Izoard

Gerlof arriveert en gelijk op de fiets voor de Col d’Ízoard: ondanks de moeie benen opnieuw een topprestatie: daarnaast een beauty van een buitencategoriebult; vooral dat lange rechte stuk vies plat omhoog. Tom ging op communebezoek waar hij zijn middag met koekhappen en blikgooien met leeftijdgenoten doorbracht.


Donderdag 27 juli, Col d’Agnel

De topper van de week: Col D‘Ágnel: een bijzonder fraaie en lange klim tot boven de 2700 meter; vanwege de uiensoep reden een aantal heren met naverbranding naar boven. Nooit geweten dat, -ondanks dat je op kop rijdt-, je toch bedwelmd kan raken (met speciale dank aan Wim voor dit geurend leermoment).

Vrijdag 28 juli, Col de Vars

Wim en Tom gaan eerder naar huis; Vandaag staat de Col de Vars op het programma en misschien meer (via Barcelonette en het stuwmeer het rondje afmaken). Bij niemand gaat het echt lekker. Gerlof en Richard keren boven op de Vars om. Ça suffit! Ronald en Jur na wat aandringen gaan het rondje proberen uit te rijden. Jur vindt het opnieuw echter te warm en laat zich 30 km voor de finish ophalen. Ronald fietst het rondje uit maar laat de Parpaillon tweemaal rechts liggen.

Aftrainzaterdag in Uithoorn
Ronald L, Richard en Jur doen een rondje Schiphol. 's Avonds wordt het weer uiterst gezellig met ook Ronald V, Raymond en Ageeth.

Zo, dat was weer een bewogen jaar. Met dank aan de organisatoren van de weekeinden en de week. Ik hoop dat we in 2001 weer eens met de gehele groep de bergen zullen intrekken. Waarheen en wanneer: dat bepalen jullie zelf. Ik hoop op een 100% respons op de enquête.
Het eerste evenement staat inmiddels gepland: 9 februari en wat dat inhoudt moet je maar aan Tom en Gea vragen. Laat ze dat nou net zelf verteld hebben. Begin juni is ook al iets gepland. Wat? Informeer maar bij Ronald en Annet.