Voorprogramma

21 maart 1998
Voorjaarsoverleg in Uithoorn (huize Jur).
Aanwezig: Raymond, Ronald L, Ronald V. (non-biking), Tom, Richard, Jur, Gerlof.
Fietstocht: ca. 50 km (Groene Hart).

25 en 26 april 1998
Trainingsweekend in Doetinchem (huize Gerlof).
Aanwezig: Jur, Richard, Gerlof, Ronald L. (één dag), Raymond (non-biking).
Fietstochten: dag 1: ca. 70 km (Posbank); dag 2: ca. 50 km (Hoch Elten).

6 en 7 juni 1998
Trainingsweekend in Ardennen (Stavelot).
Aanwezig: Ronald L., Richard, Jur, Raymond, Gerlof
Fietstochten: o.a. Côte de Wanne, Haute Levée, Rosier

27 en 28 juni 1998
Trainingsweekend in Eygelshoven (huize Ronald L.)
Aanwezig: (twee dagen): Richard, Wim (en Diet), Ronald L., Gerlof ,(één dag): Raymond, Ronald V., Ger
Fietstochten: dag 1 ca. 120 km (via o.a. Eupen, Michel), dag 2: ca. 55 km (Gulpenerberg, Dode man, Eyserbos). 

Fietsweek

Vertrek: dinsdag 14 juli 1998
Terugkomst: zondag 19 juli 1998

Locatie: Barcelonnette (1132m)
Deelnemers: Richard, Ronald L., Ronald V., Raymond, Tom, Wim, Gerlof.

14 juli 1998

Wim, Ronald V., Gerlof en Ronald L. verzamelen zich rond 1700 in Limburg (Eygelshoven) om na een voedzame pastamaaltijd rond 18:00 uur te vertrekken voor de eerste etappe naar Langres.Tom, Richard en Raymond zijn al op zondag vertrokken om in Langres Frankrijk wereldkampioen te zien worden en om Richard de mogelijkheid te geven op de nationale feestdag de echte Marmotte te gaan fietsen. Richard slaagt in zijn opzet onder de bezielende aanmoedigingen van Tom in de auto, en Raymond in de auto, en af en toe op de fiets! Vermeldenswaardig is dat Raymond voor het eerst per fiets de Hollandse Alpe heeft bestegen (als laatste verenigingslid!). De afdaling naar Bourg geschiedt na middernacht (per auto).  

15 juli 1998

Aankomst in Barcelonnette (1132m) in de loop van de middag. Het opzetten van de tent lukt deze keer ook zonder de eigenaar. Wim offert zich op om een stuk zeil te regelen (maar hoe leg je dit uit in je beste steenkolen Frans).
Aan het eind van de dag volgt nog een korte rit naar PraLoup (1630m), eerste twee kilometer nogal vlak, vervolgens 7 kilometer klimmen. Deze rit is bedoeld als opwarmertje. Raymond vat dit wel erg letterlijk op en besluit een rustdag te nemen. Ronald V. geeft wel alles (wellicht teveel?) om per fiets boven te komen.

16 juli 1998

 Vandaag staat de beklimming van de Col de la Bonnette (2802m) op het programma, de hoogste col van de Alpen. De klim vanaf de camping is zoŽn 34 km, waarvan de eerste 10 relatief vlak. 

Ronald haakt na enkele stijgende kilometers van de klim af. Rustpauze bij Halte 2000. De rest vervolgt, elk in zijn eigen tempo, de weg naar de top (ijle lucht, fantastisch uitzicht). Wim, Richard en ook Ronald L. sterk; Raymond en Gerlof op eerbiedige afstand. Na een afdaling van zoŽn 12 km wordt het topoverleg bij halte 2000 (ca. 1850m) gehouden. 
17 juli 1998

Op het programma staat een 3-passentocht met de zwaarste col van de Alpen (totale afstand is zoŽn 165 km).

Vroeg op. Rond 8 uur wordt vertrokken met Tom en Ronald V. in de auto om na een lange, relatief vlakke, aanloop te beginnen aan de beklimming van de col. Vooral de laatste 5 km. zijn zwaar. Raymond beaamt dit en geeft op zijn tweede "rustdag" weer de voorkeur aan de auto. De Col de Vars (211m) is geen mooie col. Wel weer een tweeduizender. Vervolgens de afdaling, waarbij het aantal zitplaatsen in de auto verder afneemt (Gerlof heeft nu ook in de auto plaatsgenomen), via Guillestre naar de locatie voor de lunch (langs het (wilde) water). De pastamaaltijd is niet voor iedereen even voedzaam. Wim en Richard geven al aan niet de Parpaillon helemaal op te gaan fietsen. Gerlof en Raymond blijven de voorkeur geven aan de auto.

Wim en Richard nemen Ronald L. tot aan het onverharde stuk (op zoŽn 2000m) mee op sleeptouw. Vervolgens besluit alleen Ronald L. het onverharde stuk van 8 km. tot aan de top te rijden. De auto (met Tom, Ronald V. en Raymond) volgt!! De tocht via het onverharde stuk naar boven en terug (over een afstand van 16 km.) vergt zoŽn 3 uur (arme Richard, Wim en Gerlof die in de brandende zon, veel vliegen, beetje schaduw, alleen wat koud water, oude kranten, geen terras, geen geld de gehele tijd moeten blijven wachten). De afdaling over het onverharde stuk wordt in de auto gedaan. Ook de afdaling over het verharde deel is lastig.De maaltijd wordt gebruikt in Embrun. Wim doet nog een poging de ronde te volbrengen, maar ook hij moet rond 2200 uur noodgedwongen stoppen. In twee etappes wordt de groep teruggebracht naar de camping (koud water, geen douche, toch nog een terras met live musique en beaucoup dŽalcohol).

18 juli 1998

Besloten wordt om vandaag al de tent op te breken tent, spullen in te pakken en al een gedeelte van de terugreis af te leggen.

De Col de la Cayolle (2327m) is een mooie col met vergezichten en natuurschoon. Geen moeilijke col, wel lang. Toch weer een 2000+. Ronald V. begint voortvarend aan de klim, maar een lekke band en de warmte zorgen voor tegenslag. Gerlof ploetert voort, wel de hele klim, maar in een zeer langzaam tempo. Wel heeft hij tijd om de vrouwen om hem heen te bekijken. Wim, Richard en ook Ronald L. zijn weer sterk. Raymond is op zijn rustdag voldoende hersteld en klimt genietend van het "prachtige" uitzicht voor hem. De stop onderweg op de heen en terugweg leveren een vriendelijke ober op, die de gevraagde pastamaaltijd ter plekke gaat bereiden. Tom krijgt voor het eerst in zijn leven een fooi terwijl hij moet betalen!
Aan het eind van de dag wordt verplaatst van Barcelonnette via Gap en Grenoble naar Voiron. Aldaar een goede maaltijd, leuke serveerster, lekkere wijn: één fles per persoon.

19 juli 1998

De terugreis wordt om ca. 08:00 uur aanvaard vanaf Voiron (langs de A48 Grenoble-Lyon) naar Limburg (aankomst ca. 15:30 uur). Vervolgens keert een ieder huiswaarts om nog op een redelijk tijdstip thuis te zijn.

 

Aftrainweekend, 24 oktober 1998

Locatie: Leiden (huize Richard)
Aanwezig: Richard, Wim, Ronald L., Tom, Raymond, Ronald V., Ger, Gerlof
Fietstochten: - (vanwege de vele neerslag).