1989

Wie: Ronald L. Erik van W. en Richard
Waar: Bourg d'Oisans
Wat: Alpe d'Huez, Col du Glandon, Col de la Croix de Fer en Col d'Iseran

In het donker bij Ronald in de auto de Glandon af: dat was nog eens zweten! Zo stuk zitten op het laatste stuk van de Croix de Fer dat ik lopend ingehaald werd.


1991

Wie:Ad, Erik Jan, Wim, Richard
Waar: Bourg d'Oisans
Wat: Alpe d'Huez, Col du Galibier, Col de la Croix de Fer


1992

Wie: Ad, Erik Jan, Richard
Waar: St. Jean de Maurienne
Wat: Col du Télégraphe, Col du Galibier, Col duGlandon, Col de la Croix de Fer en Col de la Madeleine

In zeer dichte mist de Glandon op: een belevenis. Bij Silvy werd de Bidon geboren! Wat was het koud boven op de Galibier!


1993

Wie: Ad, Erik Jan, Richard*, Rutger, Wim, Gerlof, Ger, Jur
Waar: Bourg d'Oisans
Wat: Alpe d'Huez, Col du Galibier, gevolgd door veel regen en een tocht door de Limburgse heuvels

Dit was het jaar waarin Jur getooid als een Indiaan naar boven reed. Daar werd hij opgewacht door Rutger en een reporter van het AD. Dit was ook het jaar waarin een aantal van ons ingehaald werden door Theunisse en Harmelink.


1994

Wie: Rutger, Wim, Jur, Richard, Ad*, Ger, Gerlof, Ronald, Tom als ploeglijder Waar: St. Jean de Maurienne
Wat: Col du Glandon, Col de la Croix de Fer, Col d'Iseran, een dag op het terras, Col du Mollard

Tijdens de aanloop naar de Madeleine kwam Rutger zo ernstig ten val dat hij in het lokale ziekenhuis opgenomen moest worden en de volgende dag met de ambulance naar Grenoble vervoerd moest worden. Ik zal die twee dagen nooit meer vergeten. Die bebloede kop, die vrachtauto's die langs ons vlogen, die onzekerheid op het terras die middag, toen het nog niet duidelijk was wat er met Rutger aan de hand was, de alcohol ontlading 's avonds op het terras; de kater die volgende ochtend, het wachten op de ziekenauto; de rit achter de ziekenauto aan maar vooral die maanden nasleep. Wat een geluk hebben we gehad die dag! Voor mij was het vanaf dat moment 100% duidelijk dat het dragen van een helm noodzakelijk is. Tom reed dit jaar zijn enige echte Col du Mallard.


1995

Wie: Jur*, Gerlof, Wim, Richard, Raymond, Ger, Ronald, Tom
Waar: Aix les Bains, St. Jean du Maurienne
Wat: Mont Revard, Col du Mollard (tot enkele km onder de "top" i.v.m. onweer), Col du Glandon, Col de la Croix de Feren Col de la Madeleine

Dit was het jaar waarop we de echte helden in de etappe naar een Alp voorbij zagen flitsen.


1996

Wie: Ronald*, Gerlof, Ger, Wim, Richard, Jur, Raymond, Tom en enkele serveersters Waar: Innertkirchen
Wat: Susten, Grimsl, een dagje Interlaken, de driepassentocht (Susten, Furka en Grimsl)

Het jaar waar ik de beste herinneringen aan heb. Zeker nog een keer doen maar dan zonder de lokaal gestookte pruimenjenever en macaroni als ontbijt!


1997

Wie: Ronald, Wim*, Ronald L., Raymond, Jur, Ger, Tom, Richard, Tom, Frank en geen
enkele serveerster
Waar: Valloire
Wat: Col du Télégraphe, Col du Galibier (vroeger werd die col nog in een keer gedaan), de Marmotte achterstevoren, freewheelen naar Valmeinier (1850) en Les deux Alpes-Col du Lautaret-Col du Galibier

De Marmotte poging lijkt op het verhaal van de 10 negertjes: Als eersten haakten Gerlof en Raymond at na de Croix de la Fer, Jur en Ger haakten in de bloedhitte op de Alpe af, zodat alleen Wim, Ronald L, Richard en Frank aan de laatste col begonnen. Frank haakte af omdat het begon te hozen en hij al een keer eerder dat jaar nat was geworden. Richard moest het voor gezien houden in La Grave maar Ronald en Wim reden hem uit: chapeau! Tijdens de laatste dag moest Richard afhaken na Les Deux Alpes i.v.m. buikgriep. Jur, Wim en Ger reden ondanks de regen (wat een ongelofelijke regenboog over de top van de Galibier heen) door om (opnieuw) de Galibier te bedwingen. De overige heren stopten op de Lautaret.